Troita
Parintele Deian
Enoriasi Dec. 2019
Copii Dec. 2019
Consiliu Dec. 2019
Corul Dec. 2019
Club Doamne Dec. 2019

“Pacea Mea dau vouă! ”
(Ioan 14, 27)

Cum sa fii un adevarat crestin ?

By Parintele Deian on 14.06.2019
       Te-ai  intrebat vreodata ce inseamna sa fii mantuit si cum poti fi un adevarat crestin? Aceasta  este intrebarea la care trebuie sa raspunda fiecare om, pentru a fi fericit si a gasi siguranta vesniciei.
               Poate sunt lucruri in viata ta, care par sa nu mearga bine. Ai incercat solutii, pentru a le indrepta, dar acestea au dat gres. Daca inca nu ai gasit raspunsul pe care il astepti, de ce n-ai lua aminte la ceea ce Dumnezeu, ar vrea sa-ti spuna? A realiza cum sa devii crestin este cea mai mare descoperire din viata ta. A fi crestin inseamna a intelege ca intotdeauna credinta are o dimensiune comunitara, care se manifesta si se verifica permanent in relatia cu semenii. Din aceasta perspectiva, indiferenta fata de semenii nostri ( care au nevoie de ajutor material si spiritual) si comoditatea care ne impiedica sa implinim fapta cea buna reprezinta stari nefiresti pentru un crestin.
                Poate ca povara sufletului tau este cauzata de faptul ca:
  • Te simti vinovat si nu stii cum sa gasesti eliberare si pace?
  • Ti-ai facut planuri pentru viitor, dar n-ai siguranta ca se vor implini?
  • Esti singur si ai nevoie de cineva care sa te iubeasca si sa  te inteleaga?
  • Cauti fericirea si implinirea in viata ta, dar nu o poti gasi?
  • Doresti sa stii cum poti sa ajungi mantuit si cum sa fii un adevarat crestin?
               Ceea ce face farmecul unui om” este bunatatea lui”, spune un verset din Biblie. Din perspectiva crestina, esenta bunatatii este dragostea fata de aproapele, in astfel de conditii, poate un om sa fie bun fara a fi crestin? Daca cineva se numeste crestin si face parte din Biserica lui Hristos, acesta inca nu este un semn al adevaratei vietuiri in Hristos ; “ Nu oricine, care imi zice : Doamne , Doamne, va intra intru Imparatia Cerurilor”, ne spune Mantuitorul nostru Iisus Hristos, (Matei 7, 21), si “ cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri”. Daca noi vom sta intr-o stransa legatura cu El si o profunda dorinta de a intelege ce trebuie facut, odata cu aceasta intelegere va veni si dorinta si puterea de a implini voia Lui.
                 Tot ceea ce cerem dupa voia Lui, noi primim.  Voia Lui este ca tot pacatul nostru sa fie sters, iar apoi sa primim putere pentru a birui asupra pacatului. Devii crestin prin a obtine o inima noua pe care o primesti prin a te ruga pentru aceasta. Prin a fi crestin se intelege o marturie a credintei adevarate in Dumnezeu, o manifestare a tot ceea ce este bun. De prea multe ori, oamenii uita semnificatia acestei expresii, considerand ca este suficient a spune in stanga si in dreapta , ca ei cred in Dumnezeu, fara a si dovedi faptic aceasta credinta. A fi crestin inseamna DRAGOSTE, fata de noi insine, fata de aproapele nostru. Suntem foarte preocupati de viata celorlalti, de problemele lor, de tot ce se intampla cu ei. De fiecare data, emitem judecati de valoare la adresa lor. Oare de ce? Cu ce ne ajuta acest lucru? Cu nimic. Ba mai mult , ne provoaca un rau psihic, moral, pe care nu-l constientizam pe moment. In timp, ne macina interiorul si ne intrebam de unde provine totul. A fi un bun crestin, inseamna sa ne concentram pe propria persoana, sa ne ajutam pe noi insine, prin constientizarea propriilor pacate si prin depunerea eforturilor pentru iertarea acestora.
                       As incheia acest discurs : “ Cum sa fii un adevarat crestin “, printr-un citat demn de luat in seama in viata noastra a Sf. Nicolae Velimirovici care spune foarte frumos: “ Despre trei lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana ce nu-ti intaresti credinta in El; despre pacatul altuia, pana ce nu-I cunosti pe al tau; si despre ziua de maine, pana ce nu se lumineaza de ziua”.
 
      Parintele
      Lucian Moldovan