“Fiti pe pace, aveti-va bine, nu va sfaditi!”
                                                                                                                                                                                  (Sfantul Andrei Saguna) 


POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI

By Parintele Deian on 31.07.2019
                Incepand de miercuri 31 iulie si pana pe 15 august, crestinii ortodocsi se vor afla in Postul Adormirii Maicii Domnului.
                 Acest post este cel mai nou dintre posturile de peste an , dar se spune ca e singurul care, tinut cu credinta si smerenie, indeplineste dorintele. Cunoscut in popor ca Postul Santa-Marie, acest post precede praznicul Adormirii Maicii Domnului si a fost menit sa aduca aminte de virtutile alese ale Sfintei Fecioare, de postul cu care ea insasi s-a pregatit pentru trecerea la cele vesnice.
                Parintele Sofian Boghiu spune atat de frumos privitor la post, cu luare aminte pentru fiecare : “Postul, daca nu este facut cu dreapta socoteala ca sa fie intr-adevar de folos, neunit cu bunatatea inimii, cu paza gurii, cu abtinerea de a osandi pe altul, lucru foarte vinovat inaintea lui Dumnezeu, nu foloseste, ba chiar vatama. Poti sa te usuci si sa mori de foame, dar daca ai rautate impotriva aproapelui tau si-l vorbesti de rau cand el nu e de fata, zadarnic iti este postul”
                 Sa petrecem aceasta perioada a postului in smerenie si dragoste si sa ne rugam  Maicii Domnului sa binecuvinteze viata noastra in pace si liniste.
                  Parintele Lucian
POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI