Voluntariatul - o misiune cu pasiune

       Viata unei parohii nu se compune doar din: rugaciune, cateheze, activitati culturale, misionare si filantropice. La fel de importanta ca acestea este si implicarea in viata practica a comunitatii. Atunci cand auzim vorbindu-ni-se despre voluntariat, cuvintele care ne apar imediat in minte sunt: ajutor, timp, sacrificiu, oameni, calatorii si din nou oameni. Voluntariatul merita sa fie pozitionat in randul actelor de misiune pe care o persoana le poate desfasura in lumea aceasta. Atunci cand ne traim viata in mod deliberat pentru cei din jur, incepem sa vedem lumea prin ochii lor, nu prin ai nostri. Acest lucru ne inspira sa nu ne limitam in a contempla, ci ne inspira sa participam. Nu ne multumim sa ne pese, ci chiar facem ceva. Nu suntem doar amabili, ci suntem corecti si verticali. Nu ne oprim doar la a visa, ci ajutam. De ce? Fiindca vrem sa facem o schimbare in bine si sa lasam ceva de folos acolo pe unde trecem.
       Permiteti-mi acum la sfarsit de acest frumos eveniment numit "Caruselul Natiunilor", sa multumesc tuturor celor care s-au implicat, si-au jertfit din timpul lor pentru bunul mers al evenimentului. 
 
       Dumnezeu sa reverse peste toti harul Sau, sa va binecuvinteze viata si familia daruindu-va multa sanatate si liniste sufleteasca.
Harul Domnului nostru Iisus Hristos sa fie cu voi cu toti!
 
Parintele
Lucian Moldovan