Maslu

               Pentru tamaduirea trupeasca si sufleteasca a bolnavilor, Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos a randuit in Biserica, Taina Sfantului Maslu.

               Maslul este Sfanta Taina in care , prin ungere cu untdelemn sfintit si prin rugaciunea preotilor, credinciosul bolnav primeste harul vindecarii neputintelor trupesti si sufletesti.

                Sfantul Maslu se savarseste in Sf. Biserica sau in casele credinciosilor in orice zile, dar mai ales in vreme de post, in Saptamana Patimilor si la hramul bisericii. Cand se slujeste in Biserica  se numeste Maslu de obste, adica pentru toti crestinii si bolnavii parohiei. Inainte de Sf. Maslu bolnavii se spovedesc si se impartasesc, ca iertarea si curatirea lor sa fie deplina.

                Partile mai insemnate din slujba Tainei sunt , rugaciunea pentru sfintirea untdelemnului, pe care o rostesc preotii de sapte ori, citirea celor 7 Apostole, 7 Evanghelii si 7 rugaciuni care intaresc credinta credinciosilor in tamaduirea trupului si in mantuirea sufletului, ungerea de sapte ori a bolnavului si a celorlalti primitori ai Tainei cu untdelemn sfintit.

                 Untdelemnul sfintit, ca si apa sfintita, are puterea tamaduitoare de boli si curatitoare de pacate, impartaseste mila si ajutorul lui Dumnezeu.

                 Din faina de la Maslu se fac prescuri pentru Sf. Liturghie sau piinisoare pentru bolnavi si credinciosi. Untdelemnul ramas se arde in candela, acasa sau la biserica.

Servicii